woensdag 9 september 2015

Tadaa!

Tadaa!
Daar zijn ze dan: Iza krijgt een pony en Een kleverig raadsel.


Afgelopen zaterdag was de inmiddels traditionele, en zeer gewaardeerde, high tea bij uitgever Den Hertog waarbij alle kinderboekenauteurs hun nieuwe boek(en) overhandigd kregen.
Mirjam was in de wolken, want een partner was welkom en wie kan ik dan beter meenemen dan haar?
Nadat iedereen met een begeleidend praatje zijn of haar boek(en) in ontvangst had genomen, was er gelegenheid elkaars boeken in te zien. Het duurde niet lang of ik zag Mirjam een rustig plekje zoeken...

Mirjam leest Rumoer in groep 8,
het debuut van Joke van Winkel
'Je mag hem houden,' zei de uitgever toen aangekondigd werd dat de high tea klaar stond en ze niet stoppen kon met lezen.
Van de high tea zelf heb ik geen foto's gemaakt, domweg vergeten. Geloof me op mijn woord dat het gezellig en lekker was. Smikkelend van muffins, sandwiches en gebakjes en pratend met o.a. Ina van der Beek, Teunie Suijker, Roland Kalkman en Herman Wilbrink vloog de tijd voorbij.
Voor we weggingen mocht Mirjam nog een boek uitzoeken. Dat werd Solo van Hans Mijnders.
'Wil je die voorlezen?' vroeg ze.
'Voorlezen?'
Vanaf het moment dat ze kon lezen, wilde ze niet meer voorgelezen worden... Maar oké, voorlezen is een traditie die ik met plezier in ere herstel. Ik ben benieuwd of het een blijvertje is.
Nog voor we in de trein zaten, had Mirjam Rumoer in groep 8 uit.
Haar oordeel is duidelijk:


Gisteren kwam de doos met de presentexemplaren en de boekenleggers binnen.

 
Niet alleen boekenleggers van Iza krijgt een pony en Een kleverig raadsel, maar ook van de nieuwe boeken van de collega-auteurs. Bij de volgende leestoetsen die ik afneem op school is er weer volop nieuwe keus in boekenleggers.

Voor elk wat wils


Geen opmerkingen:

Een reactie posten